learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Sata-komitea

Julkaistu: 14-12-2010

Tällä nykyisellä vaalikaudella hallitukset ovat panneet paljon sata-komitean varaan. Ministeri Liisa Hyssälä asetti suuren sosiaaliturvaa uudistavan hankkeen keväällä 2007. Paljon on paperia ja ehkä tupakkiakin kulunut sen eri jaostoissa.

Lue lisää.

Sotien kunniavelan rippeetkin hoidettava

Julkaistu: 13-03-2010

Suomi hiljentyy tänään muistamaan ja kunnioittamaan 70 vuotta sitten päättynyttä talvisotaa. Raskaat sotavuodet kestettiin vahvalla rakkaudella isänmaahan ja tahdolla säilyttää suomalaisuuden sukupolvien ketju. Uhraukset olivat syyttä sotaan joutuneelle köyhälle maalle suunnattomat. Tämän päivän hyvinvointimme rakentuu kuitenkin tuon tahdon ja sitä seuranneen jälleenrakennuksen saavutuksille. Olemme siitä nöyrinä ylpeitä ja hyvin kiitollisia.

Lue lisää.

Vanhuuden arvo

Julkaistu: 01-06-2009

Maaseudun Tulevaisuus 1.6.2009 Lyhyen ajan sisällä on paljastunut kolme sarjamurhaepäilyä. Kaikissa osapuolina hoitohenkilö ja uhrina hoidettava, viimeisimmässä vanhukset kotonaan. Analysoitu on. Sairas mieli ja sairaaksi [...]

Lue lisää.