learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Maaseutu – marginaalista eturintamaan

Julkaistu: 07-04-2011

Energiantuotannon murroksen lisäksi käsissämme on toinen megaluokan ongelma. Maailman ruokatilanne on hälyttävä. Nälkä on liian monen arkipäivässä todellinen, eikä ruokaa enää riitä kaikille. Tähän suhteutettuna on käsittämätöntä, että suomalainen talonpoika taistelee elinkeinonsa kannattavuuden rajoilla, tiloille ei löydy jatkajia elämäntyönsä tehneiden isäntien ja emäntien ikäännyttyä eikä ihmisenkokoinen maatila joidenkin käsitysten mukaan riitä enää mihinkään.

Lue lisää.

Fukushiman perintö

Julkaistu: 04-04-2011

En ole uskoa kuulemaani. Istun vanhassa viljamakasiinissa Aurajoen rannalla ja kuuntelen Turun telakan työntekijäjärjestöjen tulevaisuusstrategiaa. Merituulivoimaa, energiapuistoja pystyttäviä ja huoltavia aluksia, biokaasulla käyviä laivoja, ympäristöteknologian tutkimusta ja kehittämistä. Vihreät purjeet oli nostettu vankkaan myötätuuleen.

Lue lisää.

Timo Kaunisto: Uusi alustilaus osoittaa vihreän talouden voimaa

Julkaistu: 23-03-2011

Työllistävän vaikutuksen lisäksi tilaus osoittaa vihreän talouden nousevan merkityksen Suomen taloudelle.

Lue lisää.

Atomivoiman jälkeen

Julkaistu: 17-03-2011

Fukushima paljasti atomivoiman riskin. Samalle se toi eteemme arvioitavaksi koko keskitetyn, äärimmilleen tehostetun yhteiskunnan haavoittuvuuden. Pidän tätä dramaattista ja surullista Japanin tragediaa käännekohtana. Nyt on aika rakentaa uutta hajautettua vihreän talouden yhteiskuntaa.

Lue lisää.

Kataisen poliittinen katumuspilleri

Julkaistu: 16-03-2011

Atomikatastrofin jälkeen maailma ei enää ole entisensä. Arevan ja muiden ydinyhtiöiden osakekurssit ovat romahtaneet. Tuulivoimakomponenttien kysyntä on jo noussut. Markkinat näyttävät tietä. Se olisi tunnustettava myös modernin energiapolitiikan takapajulaksi pyrkivässä Suomessa.

Lue lisää.