learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Tärkeä asia unohtui

Vaalikeskustelussa on puhuttu paljon kunnista ja hyvä niin. Puolueiden väliset erot ovat tulleet selville.

Kokoomus ja Sdp ajavat Suomeen sadan kunnan mallia, jossa palvelut karkaavat pitkälle. Mitkä kunnat lakkautetaan?

Keskusta ajaa koko Suomen asiaa. Meidän mielestämme palvelut kuuluvat kaikille.

Sinipunapuolueet ovat 200 kunnan lahtaamisvimmassaan unohtaneet kuitenkin yhden, tärkeän asian. Kunnat eivät ole vain palveluja ja hallintoa. Ne ovat oman alueensa kehittämiskeskuksia.

Etenkin pienet ja keskisuuret aktiiviset kunnat ovat elinkeinopolitiikallaan luoneet koko Suomeen uutta työtä, yrittäjyyttä ja hyvinvointia.

Kuntien teollisuuskylistä, ideahautomoista ja yritysalueilta eri puolilta maata on syntynyt pieniä ja isoja menestystarinoita, jotka ovat säteilleet elinvoimaa ja menestystä reippaasti kunnan rajojen ja jopa valtakunnan rajojen yli. 

On selvää, että avoimessa taloudessa yritykset rakentavat suurimman osan menestyksestään tietenkin itse. Tarvitsemme kuitenkin yhteispeliä yhteiskunnan ja yritysten välillä. Meillä ei ole varaa tuhlata yrittäjyyden voimavaroja. Keskusta kannattaa sitä, että Suomessa tuetaan yritystoimintaa eri solmukohdissa: toiminnan alussa, investoinneissa, rahoituksessa, vientiponnisteluissa ja erityisesti tutkimuksessa ja tuotekehityksessä.

Yritystoiminta luo Suomeen työtä, muokkaa yhdyskuntarakennettamme ja on monella tavalla suomalaisen elämänmuodon ja kulttuurin tekijä. Erityisesti uuden vihreän talouden rakentamisessa ja koko Suomen voimavarojen käyttöön saamisessa tarvitsemme uutta yrittäjyyttä lisäävää politiikkaa.

200 kunnan lakkauttaminen olisi myrkkyä uusien työpaikkojen ja kasvun synnyttämiselle, jotka molemmat ovat välttämättömiä julkisen talouden tasapainottamisen ja velkaantumisen pysäyttämisen kannalta.

Tekemisen meininki keskittyisi muutamaan suureen keskukseen maassa, muualla Suomessa laitettaisiin vain kädet ristiin ja toivottaisiin, että kyllä markkinat hoitavat. Eivät muuten hoida. Se on nähty. Kokoomuksen ja Sdp:n sadan kunnan malli tarkoittaisi näivettyvää leikkauslistojen Suomea.

Kauppalehden blogi 5.4.2011

On Kokoomukselta ja Sdp:ltä posketonta väittää, että sadan kunnan malli toteutuisi ilman kuntien pakkoliitoksia. Toivolla ja rakkaudellako tällainen kartta piirretään? Olisi suoraselkäistä kertoa vielä ennen vaaleja, mitkä kunnat Kokoomus ja Sdp lakkauttavat, jos ne muodostaisivat hallituksen vaalien jälkeen.

Ei Kommentteja

Ole hyvä ja ota kantaa!

Kommentoi