learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Sanottua: Suomenmaa

Politiikkaa vai politikointia?

Julkaistu: 07-04-2012

Keskeiset suomalaiset poliittiset puolueet syntyivät viime vuosisadan alkupuolella. Sekä sosiaalidemokraattien, kokoomuksen kuin keskustankin taustalta näkyy suomalaisuusaatteen – fennomanian – nousu, mutta myös kansainvälisten ajatusten virta [...]

Lue lisää

Maaseutu – marginaalista eturintamaan

Julkaistu: 07-04-2011

Energiantuotannon murroksen lisäksi käsissämme on toinen megaluokan ongelma. Maailman ruokatilanne on hälyttävä. Nälkä on liian monen arkipäivässä todellinen, eikä ruokaa enää riitä kaikille. Tähän suhteutettuna on käsittämätöntä, että suomalainen talonpoika taistelee elinkeinonsa kannattavuuden rajoilla, tiloille ei löydy jatkajia elämäntyönsä tehneiden isäntien ja emäntien ikäännyttyä eikä ihmisenkokoinen maatila joidenkin käsitysten mukaan riitä enää mihinkään.

Lue lisää

Neljän vuoden koulu

Julkaistu: 10-03-2011

En astellut neljä vuotta sitten kivirappuja takki auki maailmaa korjaamaan. Ajattelin, että teen sen minkä osaan ja missä voin antaa lisäarvoa porukalle. Halusin toimia osana ryhmää ja joukkuetta, aivan kuten joukkueurheilun puolella olin ikäni oppinut toimimaan.

Lue lisää

En ota itsellein

Julkaistu: 10-02-2011

Kun liki kymmenen miljardin aukkoa julkisessa taloudessa muurataan umpeen tarvitaan kovia päätöksiä. Ei tule olemaan miellyttävää perustella arvonlisäveron korotuksia tai etuuksien tason jäädyttämistä, jopa karsimista. Me poliitikot emme ole tässä aivan ripi-rehellisiä, kun menemme etupäässä vain kasvutavoite edellä vaalivastauksiin. Kasvu on oikea tavoite, mutta vanha sanonta on viisaampi. Se kehottaa panemaan suun säkkiä myöten.

Lue lisää

Betonipolitiikan paluu on torjuttava

Julkaistu: 13-01-2011

Suomenmaa kolmossivu 13.1.2011 Helsingin Sanomien tuoreessa haastattelussa kokoomuksen Jan Vapaavuori ja demarien Rakel Hiltunen julistavat puolueidensa kuntalinjan. Tulevissa vaaleissa sinipuna ajaa kuntalahtia, jossa nykyinen rakenne [...]

Lue lisää