learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Sanottua: Muut Lehdet

Syyllistä hakemassa

Julkaistu: 17-09-2012

Taas on muutama viikko päivitelty kuinka kansainväliset sopimukset uhkaavat hyvinvointiamme. Itku ja parku on kohdistunut rikkidirektiiviin, joka siirtää Itämeren laivat vähärikkiseen polttoaineeseen. Metsäteollisuus väittää, että [...]

Lue lisää

Väärä vihollinen?

Julkaistu: 16-02-2012

Presidentinvaalien huuma haihtuu nopeasti. Haihtuu sielläkin, missä sitä ei edes syntynyt. Esiin nousevat taas yhteisten asioiden hoidossa arjen asiat: euron kriisi, laman oireet, säästöt ja [...]

Lue lisää

9.12.2011 Myrskyn keskellä

Julkaistu: 09-12-2011

  Ulkona puhaltaa talven ensimmäinen myrsky. Syksyä kesti loputtoman pitkään eikä tämä vieläkään perinteiseksi pakkastalveksi muutu. Poikkeusolot jatkuvat. Niin ne jatkuvat Euroopan Unionin talouskriisissäkin. Koko [...]

Lue lisää

Loppusuoran vapinaa

Julkaistu: 08-03-2011

Eduskunnassa viedään kauden viimeisiä kirjoihin. Ympäristövaliokunnasta saimme urakkamme ulos tänään, kun maankäyttö- ja rakennuslain osauudistus vietiin saliin äänin 9-8. Viime viikolla saimme todistaa näytelmää, jossa pääosassa oli Selkämeren kansallispuisto ja varsinaissuomalaiset kansanedustajat.

Lue lisää

Jäteveden käsittely haja-asutusalueilla vihdoin päätökseen

Julkaistu: 09-02-2011

Muoviteollisuus ry:n eilen julkaisemassa tiedotteessa eritellään jätevesiasetuksen muutoksen vaikutuksia niin kattavasti, että haluan jakaa tämän tiedotteen luettavaksi myös omilla sivuillani.

Lue lisää