learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Sanottua: Maaseudun Tulevaisuus

Kultainen metsä Hämeenlinnan taidemuseossa

Julkaistu: 16-03-2013

 Arvoisat näyttelyn avajaisvieraamme  Metsä on suomalaiselle totta ja tarua. Todeksi metsä kapitalisoituu joka viidennelle meistä, sillä niin moni suomalainen on metsänomistaja, joko omasta tai esivanhempiensa [...]

Lue lisää

Pj-kisassa lisää kierroksia

Julkaistu: 12-05-2012

Istun Rissalan kenttäterminaalissa Kuopiossa ja tapan aikaa. Olen palaamassa iltakoneella Helsingin kautta kotiin – päivän vietin Pohjois-Savon keskustalaisten kanssa Siilinjärvellä. Puheenjohtajapaneeliamme oli tullut seuraamaan nelisenkymmentä [...]

Lue lisää

Keskustan Keski-Suomen piirikokouksessa 30.10.2010

Julkaistu: 30-10-2010

Asuntoministeri Jan Vapaavuori asettama asumista ja ilmastonmuutosta pohtinut työryhmä päätyi jyrkkiin mutta erittäin kiistanalaisiin johtopäätöksiin. Tämä ERA 17 –työryhmä esittää, että asumista ryhdyttäisiin kaavoittamalla keskittämään kaupunkikeskuksiin. Samalla luotaisiin erilaisia palveluvyöhykkeitä, joissa kunnalliset palvelut ja yhteiskunnan muut toimenpiteet maksaisivat sijainnista riippuen.

Lue lisää

Ol Hollil –tapahtuma Somerolla 17.7. 2010

Julkaistu: 17-07-2010

Suomalaisen maatalouden tuottavuuden nousu on ollut hämmästyttävä ja nopea. Tuottavuuden kehityksen näkee erittäin konkreettisesti tämän tapahtuman kaltaisissa paikoissa, jossa esillä on veteraanikalustoa maa- ja metsätalouden teknistymisen alkuajoilta. Itse asiassa noista päivistä ei ole vielä ihmisikääkään aikaa. Vain 40-50 vuotta sitten Suomi oli vielä erittäin maatalousvaltainen maa.

Lue lisää

Vino energiapaketti – jääviydet selvitettävä

Julkaistu: 01-05-2010

Hallituksen esitys tulevaisuuden energiapaketiksi on sisäisesti hyvin ristiriitainen. Euroopan unionin sisäisen taakanjaon mukaisesti puun ja muun uusiutuvan energian osuutta ollaan lisäämässä vajaaseen 40 prosenttiin. Tämä tapahtuu lähinnä kaukolämpötuotannossa ja korvaamalla kivihiiltä lauhdesähkön tuotannossa. Myös puusähkölle annetaan vaihtuva syöttötariffi, jolla tuotetun sähkön hintaa saadaan kilpailukykyiseksi.

Lue lisää