learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Pj-kisassa lisää kierroksia

Istun Rissalan kenttäterminaalissa Kuopiossa ja tapan aikaa. Olen palaamassa iltakoneella Helsingin kautta kotiin – päivän vietin Pohjois-Savon keskustalaisten kanssa Siilinjärvellä.

Puheenjohtajapaneeliamme oli tullut seuraamaan nelisenkymmentä keskusta-aktiivia. Mille tahansa muulle puolueelle tuo määrä kuulijoita olisi suksee, mutta keskusta on tottunut sydänmaillaan suurempiin saleihin. Ainakaan tänään syvät rivit eivät syttyneet.

Itse keskustelussa olisi riittänyt ainesta isommallekin joukolle. Peruslinjauksissamme ei ehkä ole näkyviä suuria eroja, mutta toimintakulttuurissa ja tavassa katsoa asioita eteenpäin on. Nyt otattelin Paavo V:n kanssa yhteen valtiotieteellisestä tutkimuksesta. Tohtori-Paavo katsoi, että viime eduskuntavaalien muutoksista tehdyt tutkimukset eivät ole relevantteja eikä niillä ole todistusarvoa. Paavo uskoi ennemmin omiin tuntemuksiinsa ja lopputulokseen, jossa keskustan tekemillä poliittisilla virheillä oli tappioomme suurin osuus.

Otin tästä kiinni ja vaadin tarkempaa analyysiä. Minulle ei kyllä kelvannut heitto siitäkään, että uusi puoluejohto sai hyvävoimaisen puolueen käsiinsä Lahden puoluekokouksessa. Minulle ei oikein ole valjennut, miten hyvässä kunnossa puolue – jossa majaa piti poliisi tutkijoineen – kesäkuussa 2010 olikaan.

Kävimme rapsakan keskustelutuokion enkä valitettavasti saanut kaipaamaani analyysiä. Selväksi kuitenkin tuli se, että noin löysien heittojen pohjalle puolue ei voi tulevaisuuden krunttikiviään pystyttää.

Paneelista käytiin jälleen suosikkiäänestys, jonka vei Huittisten tapaan Sipilän Juha. Itsekin sain kaksi ääntä: näillä mennään numeroiden valossa, mutta eipä ole kukaan kutsunut minua täyte-ehdokkaaksi kahden vuoden takaisen alkumatkan tapaan. Puheenvuoroni keräävät enemmän kiitosta kuin ääniä.

Huomenna palailen Valtran hyttiin, jos poutaa riittää. Kylvötyöt ovat paremmalla puolella, mutta perjantain kymmenen milliä vähän rauhoitti. Maanantaina en aio ajaa Lappeenrantaan vaan sattuneesta syystä keskityn rypsin maahanpanijaisiin.

1 Kommenttia

  1. Eero Vainio, 12.5.2012:

    Kiitos Timo kun rohkenet mainita Keskustassa riehuneesta väärinkäytösten kultturista poliisitutkimuksineen. Vielä kun rohkeutta riittäisi selvästi tuoda julki nykyisen (kunnia-)puheenjohtaja/ehdokkaan ja muiden puolueessa valtaa käyttäneiden epäterveen yhteyden kun puhutaan laittomista vaalirahoista.

Kommentoi