learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Tärkeä asia unohtui

Julkaistu: 05-04-2011

On Kokoomukselta ja Sdp:ltä posketonta väittää, että sadan kunnan malli toteutuisi ilman kuntien pakkoliitoksia. Toivolla ja rakkaudellako tällainen kartta piirretään? Olisi suoraselkäistä kertoa vielä ennen vaaleja, mitkä kunnat Kokoomus ja Sdp lakkauttavat, jos ne muodostaisivat hallituksen vaalien jälkeen.

Lue lisää.

Neljän miljardin kupla

Julkaistu: 28-03-2011

Keskustan malli hakee isompia hartioita palvelujen järjestämiseen hoitoketjuja tehostamalla ja rahoitusta yksinkertaistamalla. Tehoa on tultava, sillä mikään talous ei kestä kuutta prosenttia menojen kasvua vuodessa.

Lue lisää.

Kokoomus ja Sdp yksimielisiä – sinipuna lahtaisi puolet kunnista

Julkaistu: 26-03-2011

Keskustalle ei ole olemassa parempia ja huonompia suomalaisia tai tärkeitä ja vähemmän tärkeitä alueita. Jokaisella suomalaisella pitää olla postinumerosta ja lompakon koosta riippumatta mahdollisuus hyviin lähipalveluihin.

Lue lisää.

Kaavoitus keskittäisi jälleen

Julkaistu: 25-10-2009

40 vuotta sitten Suomea ajettiin kaupunkeihin kovin keinoin: tavoitteena oli teollistaa ja urbanisoida maa.

Sama urbaani keskittämisen kaipuu näkyy jälleen yhteiskuntasuunnittelijoiden otteessa. Tällä kertaa sitä perustellaan ilmastonmuutoksella tai Itämeren suojelulla. Sitä kutsutaan häveliäästi nimellä “yhteiskuntarakenteen eheyttäminen” vaikka sen taustalla on ajatus metropolien ja suurten kaupunkiseutujen ylivallasta vanhakantaisen maaseutuelämän kustannuksella.

Lue lisää.

Vetää kaikista väleistä

Julkaistu: 28-09-2009

Maaseudun Tulevaisuus 28.9.2009 Turun suurin ruokakauppias ilmoittaa lehdessä, että nyt ruoan hinta laskee. Ilmoitus on hyvin jalomielinen: koko ruoan alv-lasku annetaan kuluttajalle. Niin on kauppias [...]

Lue lisää.