learn more

Timo Kauniston kotisivut

Terve. Ja tervetuloa sivuilleni. Olen Timo Kaunisto Alastarolta Varsinais-Suomesta. Olen valtuutettuna Loimaan valtuustossa. Näiltä sivuilta löydät kirjoittamiani kolumneja ja kannanottoja. Politiikan tapahtumista ja muistakin ajatuksistani voit lukea päiväkirjastani.

learn more

Uusiutuvilla luonnonvaroilla työpaikkoja Suomeen

Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja ja lisää veronmaksajia. Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on paljon enemmän. Metsien, peltojen ja vesiemme luonnonvaroja hyödyntämällä voimme luoda kaivattuja työpaikkoja. Kymmenessä vuodessa tälle osaamiselle luodaan jopa 100.000 uutta työpaikkaa. Samalla huolehdimme tasapainoisen, kestävän Suomen rakentamisesta.

learn more

Kuntien on parannettava yhteistyötään

Kunnat vastaavat julkisten palvelujen tuottamisesta: terveydenhoidosta, kouluista ja sosiaaliavusta. Palvelut kallistuvat kun Suomi ikääntyy. Palvelut on tehtävä tuottavammin. Tuottavuus tarkoittaa ennen kaikkea tietotekniikan parempaa hyödyntämistä.

learn more

Vanhustyö paremmaksi

Suomi vanhenee. Seniorisuomalaisissa on paljon voimaa suomalaisille perheille ja talouden pyörien pyörimisille. Meidän on kyettävä tarjoamaan hyvän elämän mahdollisuudet myös ikääntyville. Emme voi sivuuttaa yksinäisyyden ja syrjäytymisen uhkaa.

learn more

Betonipolitiikka on torjuttava

Betonipoliitikot ovat jälleen heränneet henkiin. Suurten kaupunkien sinipunavoimat haluavat tiivistää Suomen muutaman taajaman ympärille. Omakotitalosta tehdään ilmastopolitiikan kirosana ja kaupunkien gryndereille ohjataan uutta, ahdasta rakennettavaa.

learn more

Kokoomus ja Sdp yksimielisiä – sinipuna lahtaisi puolet kunnista

 

Kokoomuksen kova linja ja valtapolitiikka paljastui taas kerran, kun puheenjohtaja Katainen ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Orpo esittelivät perjantaina puolueen kuntalinjaukset. 

Vahvoja peruskuntia ja menosäästöjä verukkeena käyttäen Kokoomus aikoo pyyhkiä kartalta yli 200 suomalaista kuntaa.

- On posketonta sumuttamista väittää, että sadan kunnan malli toteutuisi ilman kuntien pakkoliitoksia, Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto sanoo.  

Kunta- ja palvelurakenneuudistus on ollut käynnissä viitisen vuotta. Sinä aikana on toteutunut kymmeniä vapaaehtoisia liitoksia. Millä perusteilla tahti yhtäkkiä kiihtyisi? Pelkällä Toivolla Kokoomus ei saa Suomeen sataa kuntaa.

- Nyt on totuuden aika, Katainen. Nimiä pöytään, Kaunisto vaatii. Mitkä kunnat ovat Kokoomuksen tappolistalla? Pitääkö esimerkiksi siilinjärveläisten varautua siihen, että oman kylän poika tulee vaalien jälkeen käymään ja laittaa lapun kunnantalon luukulle?  

Millä tolalla valtiovarainministeriön johtaminen on, jos virkamiehet laskevat pieniä kuntia pakkonaittamalla saavansa aikaan miljardiluokan säästöt? Totuus on, että kuntien menoista vain kolme prosenttia on hallintokuluja.

Kokoomuksen mukaan Sdp on kuntakeskustelussa heidän linjallaan.  

- Katainen ja Orpo paljastivat lausunnoillaan, että sinipunapuolueet ovat jo päättäneet muodostaa keskenään seuraavan hallituksen. Kuntien lahtauspolitiikka on tuon yhteistyön liima, Kaunisto sanoo.

- Nyt pitää kysyä, mistä muusta kabineteissa on jo sovittu. Onko sinipunalla valmiina suunnitelma, jolla kaikkein heikoimmassa asemassa olevia taas kuritetaan Lipposen ja Niinistön tyyliin? Pyyhkiikö sosiaalidemokraattisen valtiovarainministerin punakynä yli esimerkiksi takuueläkkeen? 

Sinipunan Suomelle on vaihtoehto. Sen nimi on Keskustan Suomi.

Keskustalle ei ole olemassa parempia ja huonompia suomalaisia tai tärkeitä ja vähemmän tärkeitä alueita. Jokaisella suomalaisella pitää olla postinumerosta ja lompakon koosta riippumatta mahdollisuus hyviin lähipalveluihin. Kouluun, terveyskeskukseen ja vanhainkotiin. Sinipuna kääntää sadan kunnan mallillaan selkänsä suurelle osalle suomalaisista.  

- Keskusta haluaa rakentaa Suomea, joka koostuu useista elinvoimaisista keskuksista, ei vain muutamasta. Kuntien pakkoliitoksille ja vapaavuorelaiselle keskittämispolitiikalle sanomme jyrkästi EI, Kaunisto linjaa.

Lisätietoja: varapuheenjohtaja Timo Kaunisto, puhelin 050 512 1886

Ei Kommentteja

Ole hyvä ja ota kantaa!

Kommentoi